Apl Kawalan Ibu Bapa Terbaik

Editor kami menyelidik, menguji dan mengesyorkan produk terbaik secara bebas; anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang proses semakan kami di sini. Kami mungkin menerima komisen ke atas pembelian yang dibuat daripada pautan pilihan kami.

Penyelidikan menunjukkan 75% kanak-kanak di bawah umur 8 tahun menggunakan peranti mudah alih—dan jumlah ini terus meningkat. Selalunya, orang dewasa tidak memantau apa yang dilakukan oleh kanak-kanak dalam talian.

Malah, kebanyakan ibu bapa mahu anak-anak mereka berdikari dalam hal peranti digital. Selain menyediakan hiburan (seperti mengisi anak-anak mereka semasa menunggu di pejabat doktor), aplikasi juga boleh menjadi pendidikan.

Walau bagaimanapun, bukan rahsia bahawa internet boleh mendedahkan kanak-kanak kepada banyak kandungan yang tidak sesuai. Hampir 80% ibu bapa bimbang tentang kandungan ganas dan seksual dalam media.

Inilah sebabnya mengapa apl kawalan ibu bapa sangat penting. Mereka boleh memantau, menyekat dan mengurus perkara yang dilakukan oleh kanak-kanak pada peranti digital mereka. Walaupun apl tidak selalunya 100% kalis mudah, ia merupakan alat penting yang boleh membantu ibu bapa mengetahui lebih lanjut tentang perkara yang dilakukan oleh anak mereka dalam talian. Mencari apl kawalan ibu bapa yang terbaik, walau bagaimanapun, boleh menjadi agak menakutkan kerana terdapat begitu banyak untuk dipilih, dan semuanya menawarkan sesuatu yang sedikit berbeza.

Nasib baik, kami telah melakukan sedikit kerja untuk membantu membantu carian anda dan mengecilkannya kepada lima apl kawalan ibu bapa terbaik 2021 di bawah.

5 Apl Kawalan Ibu Bapa Terbaik 2021


 • Terbaik Keseluruhan: Pengasuh Bersih

 • Terbaik untuk Remaja Lebih Tua: Momen

 • Terbaik untuk Kanak-kanak Kecil: Qustodio

 • Terbaik untuk Pemantauan Keseluruhan: Bark

 • Terbaik untuk Penjejakan Lokasi: FamilyTime

Apl Kawalan Ibu Bapa Terbaik

Apl Kawalan Ibu Bapa Terbaik

 • Pengasuh Bersih
 • sekejap
 • Qustodio
 • kulit kayu
 • Masa bersama keluarga
 • Soalan LazimTerbaik Keseluruhan

:


Pengasuh BersihPengasuh Bersih

Pengasuh BersihKetahui Lebih Lanjut

Net Nanny ialah salah satu aplikasi yang paling dipercayai dan komprehensif di pasaran. Net Nanny membolehkan anda memantau tabiat digital keluarga anda sambil melindungi anak anda daripada kandungan berbahaya. Anda boleh menetapkan had masa skrin dan menghalang anak anda daripada mengakses kandungan yang tidak sesuai.

Anda akan menerima maklumat terperinci tentang carian yang dilakukan oleh anak anda. Anda juga akan mendapat makluman masa nyata tentang sebarang kandungan lucah, bunuh diri, senjata atau kandungan berkaitan dadah. Kemudian, anda boleh menyekat tapak web dan apl yang anda tidak mahu anak anda mengakses atau menetapkan masa tertentu pada hari mereka dibenarkan berada dalam talian.

Harap maklum bahawa sesetengah pengulas produk ini mendapati bahawa ia tidak menyekat kandungan yang mencukupi. Orang lain mendapati ia menyekat terlalu banyak tapak—termasuk tapak yang mereka cuba tambahkan pada tapak selamat mereka. Oleh itu, walaupun tiada apl yang sempurna, anda mungkin ingin memerhatikan cara aplikasi ini berfungsi sebelum menganggap anak anda akan selamat sepenuhnya setelah ia dipasang.Terbaik untuk Remaja Lebih Tua

:


sekejapsekejap

sekejapKetahui Lebih Lanjut

Ibu bapa yang ingin memantau masa skrin anak remaja mereka tanpa mengawal setiap aktiviti yang mereka lakukan akan menghargai Moment. Moment menjejaki jumlah kanak-kanak menggunakan peranti mereka dan memberitahu anda apl yang paling kerap mereka gunakan. Ia juga mencatat kekerapan mereka mengambil telefon mereka setiap hari.

Anda boleh memasangnya pada semua peranti anda—yang bermaksud ia juga boleh membantu anda menjejak penggunaan masa skrin anda sendiri. Ia tidak mengehadkan masa skrin, tetapi memberikan anda laporan terperinci. Jadi ini mungkin apl yang baik untuk digunakan dengan kanak-kanak yang lebih tua jika anda ingin memulakan perbualan tentang penggunaan media yang sihat.

Sesetengah pengguna melaporkan bahawa laporan masa skrin adalah tidak tepat. Yang lain menyatakan kebimbangan bahawa ia menghabiskan hayat bateri telefon mereka. Oleh itu, anda mungkin ingin mengambil kira perkara ini jika anda merancang untuk mendapatkan apl ini.Terbaik untuk Kanak-kanak Kecil

:


QustodioQustodio

QustodioKetahui Lebih Lanjut

Qustodio membolehkan anda memantau rangkaian sosial, melihat mesej anak anda dan menjejaki lokasi anak anda. Ia juga merupakan aplikasi komprehensif yang membolehkan anda menapis tapak web yang mungkin mengandungi kandungan yang tidak sesuai. Anda boleh menyekat permainan dan apl yang anda tidak mahu anak anda akses dan anda juga boleh menetapkan had masa pada setiap peranti.

Anda juga boleh mencari peranti anak anda pada bila-bila masa. Dan anak anda akan mempunyai akses kepada butang panik yang boleh memaklumkan anda dengan segera tentang lokasi anda.

Hanya sedar bahawa dengan Qustodio, pemantauan dan akses terhad pada beberapa laman media sosial. Sebagai contoh, ibu bapa boleh melihat bila anak mereka menggunakan Snapchat dan berapa lama, tetapi mereka tidak boleh mengakses interaksi mereka dengan pengguna lain. Jadi pastikan anda mengetahui batasan program sebelum anda memasangnya.Terbaik untuk Pemantauan Keseluruhan

:


kulit kayukulit kayu

kulit kayuKetahui Lebih Lanjut

Bark memantau mesej teks, e-mel dan lebih 30 rangkaian sosial yang berbeza untuk kemungkinan kebimbangan keselamatan. Ia mencari aktiviti yang boleh menunjukkan bahaya seperti pemangsa dalam talian, kandungan dewasa, kandungan seksual, penggunaan dadah, buli siber dan pemikiran untuk membunuh diri.

Bark mencari melalui teks, foto dan video serta menghantar makluman kepada ibu bapa tentang sebarang interaksi yang berkaitan. Anda akan menerima makluman automatik melalui e-mel dan mesej teks apabila terdapat potensi risiko.

Salah satu ciri terbaik Bark ialah anda akan menerima cadangan daripada ahli psikologi kanak-kanak tentang cara bertindak balas terhadap isu apabila ia timbul.

Anda juga akan mempunyai akses kepada papan pemuka yang memberikan anda gambaran penggunaan internet anak anda. Anda akan mengetahui berapa banyak masa yang mereka luangkan dalam talian, tapak yang mereka gunakan, serta berapa banyak potensi ancaman yang dikesan.

Bark disertakan dengan percubaan percuma selama 7 hari, jadi anda boleh melihat sama ada anda menyukainya sebelum anda membeli.Terbaik untuk Penjejakan Lokasi

:


Masa bersama keluargaMasa bersama keluarga

Masa bersama keluargaKetahui Lebih Lanjut

FamilyTime membolehkan anda membuat geo-pagar dan anda akan mendapat makluman segera apabila anak anda memasuki atau meninggalkan tempat berpagar geo.

FamilyTime menawarkan ciri asas yang sama yang anda harapkan daripada apl kawalan ibu bapa yang baik—ia menyekat pornografi, membenarkan kanak-kanak menjalankan carian selamat sahaja dan menapis kandungan yang tidak sesuai. Ia juga membolehkan anda menetapkan had masa pada peranti, dan ia boleh mengunci skrin pada masa tertentu seperti pada waktu tidur atau semasa waktu kerja rumah.

Tetapi salah satu ciri terbaik ialah fungsi pencarinya. Ia memberikan anda sejarah lokasi yang terperinci tentang semua tempat yang telah dilawati oleh anak-anak anda pada masa tertentu. Anda juga boleh mengesan anak-anak anda dalam masa nyata dengan peta yang memberi anda butiran lokasi.

Dan anda boleh menggunakan ciri geo-pagar lanjutan mereka yang membolehkan anda menetapkan sempadan untuk anak-anak anda. Apabila mereka melangkah kaki di luar garisan sempadan, anda akan dimaklumkan dalam masa nyata. Sama ada anda menggunakan ciri ini untuk mendapatkan pemberitahuan apabila mereka pulang dari sekolah atau anda ingin menghalang mereka daripada pergi ke bahagian bandar yang berbahaya, ciri ini memastikan anda disiarkan 24/7.

Ramai pengulas menghargai bahawa apl ini menawarkan sokongan sembang. Tetapi ramai pengulas lain mengalami gangguan yang menghalang fungsi tertentu daripada berfungsi dengan betul.


Soalan Lazim

Apakah Apl Kawalan Ibu Bapa?

Apl kawalan ibu bapa digunakan untuk mengawasi anak-anak dalam talian dan luar talian dan boleh membantu anda mengetahui perkara yang mereka lakukan pada telefon pintar dan tablet mereka. Apl itu boleh menjejaki lokasi fizikal anak anda, menetapkan had masa skrin, memantau penggunaan telefon dan apl, menyekat mereka daripada melihat dan menggunakan tapak web dan apl tertentu serta membolehkan anda melihat dengan siapa mereka berkomunikasi dalam talian.

Bagaimanakah Apl Kawalan Ibu Bapa Berfungsi?

Apl kawalan ibu bapa berfungsi dalam beberapa cara berbeza, bergantung pada jenis apl. Sesetengah apl ialah penapis kandungan, yang mengehadkan akses kepada kandungan yang tidak sesuai atau tapak web dan apl tertentu. Orang lain mengawal penggunaan telefon atau tablet anak anda dengan menetapkan had masa atau mengehadkan penggunaan telefon selepas masa tertentu.

Sesetengah apl memantau lokasi fizikal anak anda, mesej teks, rangkaian sosial, e-mel dan aktiviti lain. Untuk apl yang memantau media sosial, anda memerlukan nama akaun dan kata laluan anak anda. Apl pemantauan boleh mencari melalui teks, siaran media sosial, foto dan video serta menghantar makluman kepada ibu bapa tentang sebarang kemungkinan bahaya.

Berapakah Kos Apl Kawalan Ibu Bapa?

Walaupun sesetengah apl kawalan ibu bapa mempunyai versi percuma, kebanyakannya memerlukan langganan bulanan atau tahunan untuk mengakses ciri yang paling berguna. Harga boleh berkisar antara lebih kurang $5 hingga $10 sebulan, bergantung pada jenis perkhidmatan dan bilangan peranti yang anda ingin pantau.

Tidak terlalu awal untuk melihat aplikasi kawalan ibu bapa. Malah kanak-kanak kecil dan kanak-kanak prasekolah boleh mendapat manfaat daripada mempunyai peranti keselamatan yang menghalang mereka daripada mengakses imej dan video kandungan yang tidak sesuai.

Dan walaupun mungkin bukan idea yang baik untuk terlalu bersemangat memantau interaksi dalam talian remaja yang lebih tua, memerhatikan perkara yang mereka lakukan dengan apl boleh membantu anda memulakan beberapa perbualan penting tentang tabiat sihat.

Laburkan masa untuk mencari strategi terbaik yang akan memastikan anak-anak anda selamat di internet sambil turut mempromosikan tabiat media yang sihat. Dengan sedikit penyelidikan, anda akan menemui apl yang memenuhi keperluan keluarga anda.

Ketahui lebih lanjut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *