Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian Terbaik

Tingkatkan kemahiran bahasa anda

Editor kami menyelidik, menguji dan mengesyorkan produk terbaik secara bebas; anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang proses semakan kami di sini. Kami mungkin menerima komisen ke atas pembelian yang dibuat daripada pautan pilihan kami.

Jika anda berminat untuk belajar bercakap bahasa Cina, atau jika anda sudah mempelajarinya dan ingin terus belajar, anda mungkin berminat untuk mengupah tutor bahasa Cina dalam talian. Walaupun terdapat pelbagai bahasa yang dituturkan di China, bahasa rasminya ialah Putonghua, atau bahasa Mandarin (bahasa yang paling banyak digunakan di China).

Terdapat banyak cara untuk anda mendekati proses pembelajaran bahasa Cina, tetapi menggunakan tutor dalam talian adalah mudah dan berkesan. Walau apa pun tahap kemahiran anda, banyak yang boleh anda pelajari daripada bekerja dengan tutor dalam talian. Di bawah ialah perkhidmatan tunjuk ajar bahasa Cina dalam talian yang terbaik, untuk membantu anda meningkatkan set kemahiran anda.

7 Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian Terbaik pada 2022


 • Terbaik Keseluruhan: Verbling

 • Belanjawan Terbaik: Preply

 • Terbaik untuk Ragam Bahasa: Italki

 • Terbaik untuk Kepelbagaian Kursus: ChineseHour

 • Terbaik untuk Kanak-kanak: PandaTree

 • Terbaik untuk Pelajaran Khusus: Tutor Mandarin

 • Berdasarkan Immersion Terbaik: TutorMing

Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian Terbaik

Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian Terbaik

 • Verbling
 • Preply
 • Italki
 • ChineseHour
 • PandaTree
 • Tutor Bahasa Mandarin
 • TutorMing
 • Soalan Lazim

 • MetodologiTerbaik Keseluruhan

:


VerblingVerbling

VerblingDaftarlah sekarang

Verbling boleh menghubungkan anda dengan tutor dalam talian peribadi untuk mempelajari pelbagai bahasa. Bagi orang Cina, syarikat itu menawarkan kedua-dua bahasa Mandarin dan Kantonis. Pelajarannya berlangsung melalui platform bersepadunya, di mana anda boleh menjadualkan pelajaran anda dan bertemu dengan guru, dan ia berfungsi pada komputer meja dan peranti mudah alih.

Verbling juga termasuk bahan pembelajaran dan alatan bahasa seperti semakan perbendaharaan kata dan pad teks kolaboratif. Anda boleh sama ada melalui kursus sedia ada, atau anda boleh meminta tutor anda untuk menyesuaikan kursus untuk keperluan anda. Verbling mempunyai senarai luas tutor Mandarin dan Kantonis, dan anda boleh memilih satu berdasarkan ketersediaan, latar belakang, pengalaman dan sudah tentu harga mereka.

Kos purata untuk sesi tunjuk ajar ialah kira-kira $25 sejam, tetapi anda boleh mencari tutor serendah $5 sejam atau setinggi $75+ sejam. Selain membaca tentang setiap tutor, anda juga boleh menonton video pendek setiap seorang daripada mereka memperkenalkan diri dan bercakap tentang pengalaman mereka. Sebaik sahaja anda memilih tutor anda, anda boleh menempah pelajaran percubaan.Belanjawan Terbaik

:


PreplyPreply

PreplyDaftarlah sekarang

Di Preply, ada sesuatu untuk semua orang yang mempunyai bajet. Walaupun syarikat menawarkan tunjuk ajar dalam 24 bahasa berbeza, terdapat lebih 2,000 tutor tersedia jika anda ingin melatih kemahiran bahasa Cina anda.

Anda boleh mencari senarai panjang tutor dan menapisnya berdasarkan latar belakang, harga sejam, ketersediaan dan kepakaran mereka. Anda juga boleh memilih untuk hanya melihat profil penutur asli Cina dan anda boleh membaca penilaian dan ulasan lain yang telah mereka terima daripada pelajar terdahulu.

Memandangkan terdapat begitu banyak tutor dan mereka terletak di seluruh dunia, adalah mudah untuk mencari tutor yang tersedia pada bila-bila masa anda memerlukannya. Harga sejam untuk tunjuk ajar berjulat antara kira-kira $1 dan $40, dan semua tutor menawarkan pelajaran percubaan percuma.

Preply mempunyai platform dalam talian sendiri yang dipanggil Preply Classroom, yang termasuk panggilan video, pemesejan teks dan keupayaan untuk memuat turun bahan kajian. Jika anda sedang mencari perkhidmatan tunjuk ajar dengan banyak pilihan, maka Preply ialah pilihan yang kukuh.Terbaik untuk Ragam Bahasa

:


ItalkiItalki

ItalkiDaftarlah sekarang

Italki ialah tapak web yang menyediakan akses kepada lebih daripada 10,000 tutor dalam hampir semua bahasa. Syarikat itu menawarkan enam dialek Cina yang boleh anda pilih (Mandarin, Kantonis, Hakka, Hokkien, Shanghai dan Taiwan). Untuk bahasa Cina Mandarin, yang paling popular, Italki menyenaraikan hampir 2400 tutor yang tersedia.

Pengajar menyediakan pelajaran satu-satu melalui sembang video, yang boleh disesuaikan berdasarkan matlamat dan minat pelajar. Memandangkan Italki mempunyai begitu banyak tutor di seluruh dunia, anda mungkin boleh mencari yang tersedia pada masa yang sesuai untuk anda.

Anda boleh membayar setiap sesi tunjuk ajar, jadi tidak perlu mendaftar untuk pakej atau langganan, dan memandangkan terdapat begitu banyak tutor, terdapat juga julat harga yang sangat luas. Sesetengah tutor mempunyai kadar setiap jam serendah kira-kira $4, manakala yang lain boleh mengenakan bayaran sehingga sekitar $80 sejam. Anda boleh mencari senarai tutor berdasarkan latar belakang, pengalaman, ketersediaan, harga dan banyak lagi mereka. Selain itu, sesetengah tutor mungkin menawarkan pelajaran percubaan berdiskaun.Terbaik untuk Kepelbagaian Kursus

:


ChineseHourChineseHour

ChineseHourDaftarlah sekarang

Dengan rangkaian luas perkhidmatan tunjuk ajar dalam talian untuk semua jenis pelajar dan tujuan, ChineseHour mempunyai tunjuk ajar dan kursus satu lawan satu seperti Cina pertuturan, Cina Perniagaan, Cina Kanak-kanak, Budaya Cina, Cina Remaja, Cina Pelancong dan banyak lagi.

Sistem ChineseHour melibatkan pemilihan tutor dan meneruskan dengan tutor peribadi yang sama sepanjang pengalaman pembelajaran anda, kerana perkhidmatan percaya ini membawa kepada pembelajaran yang lebih pantas. Selain itu, ChineseHour menawarkan sistem ujian percuma dan laporan pembelajaran berkala.

Dengan banyak tutor yang disenaraikan di tapak webnya, anda boleh memilih tutor anda berdasarkan kelayakan, kursus tandatangan dan gaya pengajaran mereka. Terdapat beberapa pakej dan keahlian berbeza yang boleh anda beli, termasuk antara kira-kira 40 dan 60 sesi.

Bergantung pada kursus yang ingin anda ikuti, sesi boleh mengambil masa sekitar 25 minit atau 50 minit, dan anda akhirnya boleh membayar antara kira-kira $18 dan $25 setiap sesi 50 minit. Tetapi sebelum anda mendaftar, anda boleh mengikuti pelajaran percubaan percuma.Terbaik untuk Kanak-kanak

:


PandaTreePandaTree

PandaTreeDaftarlah sekarang

PandaTree ialah sekolah bahasa dalam talian yang menawarkan pelajaran satu-satu untuk kanak-kanak berumur 2 hingga 17 tahun dalam bahasa Sepanyol dan Mandarin Cina. Ia mempunyai sekitar empat jenis kursus Cina Mandarin yang berbeza: Bahasa Cina untuk Kanak-kanak Prasekolah (untuk kanak-kanak berumur dua hingga enam tahun), Bahasa Cina Permulaan (untuk kanak-kanak berumur 6 hingga 12 tahun), Bahasa Cina Pertengahan (untuk kanak-kanak berumur 8 hingga 15 tahun), dan Penempatan Lanjutan (untuk remaja berumur 15 hingga 17 tahun).

Memandangkan pelajaran adalah satu-satu, kurikulum boleh diperibadikan kepada setiap pelajar. Semua tutor mempunyai kefasihan asli dan mempunyai pengalaman bekerja dengan kanak-kanak. Anda boleh membaca profil tutor untuk memilih yang paling sesuai untuk anak anda. Selain tunjuk ajar, PandaTree juga menawarkan Hab Kanak-kanak di mana anda boleh mengakses permainan pembelajaran, video, cerita dan latihan perbendaharaan kata.

Selepas setiap sesi, ibu bapa akan menerima e-mel dengan kemas kini daripada tutor untuk menjejaki kemajuan anak anda. Dan, anda boleh menonton rakaman video pelajaran anak anda. Untuk kanak-kanak di bawah 10 tahun, perkhidmatan ini mengesyorkan pelajaran selama 25 minit, manakala untuk kanak-kanak yang lebih tua, mereka menawarkan sesi selama 50 minit.

Anda boleh membeli satu pelajaran pada satu masa atau anda boleh membeli pakej tiga, lima, 10, 20 atau 40 sesi. Bergantung pada pakej yang anda beli, harga untuk sesi 25 minit boleh antara $15 dan $25, dan antara $31 dan $50 untuk sesi 50 minit. Akhir sekali, jika anda tidak berpuas hati dengan sesi tersebut, PandaTree akan memberikan anda bayaran balik jika anda memintanya dalam masa tujuh hari.Terbaik untuk Pelajaran Khusus

:


Tutor Bahasa MandarinTutor Bahasa Mandarin

Tutor Bahasa MandarinDaftarlah sekarang

Mandarin Tutor, seperti namanya, adalah perkhidmatan yang memberi tumpuan kepada pengajaran bahasa Cina Mandarin sahaja. Ia menawarkan pelajaran satu lawan satu selama 50 minit melalui Skype untuk orang dewasa dan kanak-kanak.

Apabila anda melihat profil tutor, sesetengah akan menunjukkan bahawa mereka pakar dalam kanak-kanak dan remaja. Semua pengajar adalah penutur asli bahasa Cina, dan mereka boleh menyesuaikan pelajaran berdasarkan keperluan anda. Contohnya, mereka boleh menumpukan pada perbendaharaan kata perniagaan atau membantu anda membuat persediaan untuk perjalanan atau peperiksaan. Anda boleh melihat senarai tutor dan memilih satu berdasarkan ketersediaan mereka.

Harga ditetapkan daripada tutor dan nampaknya sangat berpatutan. Anda boleh menjimatkan lebih banyak lagi dengan membeli pakej. Jika anda ingin mencubanya, Mandarin Tutor menawarkan percubaan percuma selama 25 minit.Berasaskan Rendaman Terbaik

:


TutorMingTutorMing

TutorMingDaftarlah sekarang

TutorMing menyediakan pelajaran satu-satu, 45 minit melalui Skype untuk pelajar bahasa Cina di mana-mana tahap kecekapan. Syarikat itu memanggil tutornya sebagai perunding Cina bertauliah yang menawarkan kelas gaya rendaman. Laman webnya menyenaraikan 12 tutor yang semuanya terlatih, bertauliah dan berpengalaman.

TutorMing menggunakan algoritma yang dipanggil Dynamic Course Generation System (DCGS) untuk menyesuaikan pelajaran dan tutor berdasarkan kebolehan, minat dan latar belakang anda. Untuk mendaftar, anda perlu membeli pakej langganan sama ada tiga, enam, 12 atau 24 bulan. Harga setiap pelajaran berbeza-beza bergantung pada pakej yang anda beli, dan sama ada anda membayar secara ansuran atau sekali gus.

Bergantung pada langganan, setiap pelajaran anda boleh berharga antara kira-kira $15 dan $23 setiap sesi. TutorMing juga menawarkan pelajaran untuk kanak-kanak. Pelajaran kanak-kanak mempunyai kos yang sama, tetapi hanya 25 minit sahaja. Selain itu, anda boleh mencuba kelas secara percuma sebelum anda membuat komitmen.

Soalan Lazim

Apakah Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian?

Perkhidmatan tunjuk ajar Cina dalam talian digunakan untuk mencari dan berhubung dengan tutor Cina yang boleh membantu anda sama ada mula belajar bahasa Cina atau meningkatkan kemahiran bahasa Cina semasa anda. Mereka boleh bertemu melalui platform dalam talian seperti Zoom atau Skype. Perkhidmatan tunjuk ajar bahasa Cina dalam talian biasanya menyediakan senarai tutor dengan profil dan penerangan, jadi anda boleh memilih yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Siapa yang Harus Menggunakan Perkhidmatan Bimbingan Bahasa Cina Dalam Talian?

Perkhidmatan tunjuk ajar bahasa Cina dalam talian boleh digunakan oleh pelbagai jenis pelajar. Ia berguna untuk mereka yang mula belajar bahasa Cina dari awal, tetapi juga untuk mereka yang sudah mempunyai sedikit pengetahuan tentang bahasa Cina dan ingin meningkatkan penguasaan mereka. Memandangkan sesi tunjuk ajar adalah satu-satu, tutor boleh menyesuaikan pelajaran berdasarkan keperluan dan matlamat pelajar. Selain itu, perkhidmatan tunjuk ajar bahasa Cina dalam talian ialah pilihan yang bagus untuk belajar atau meningkatkan bahasa Cina anda tanpa meninggalkan keselesaan rumah anda.

Apakah Jenis Peranti yang Saya Perlukan untuk Menggunakan Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian?

Untuk mengakses perkhidmatan tunjuk ajar dalam talian Cina, anda memerlukan peranti dengan mikrofon dan kamera untuk dapat menyambung melalui panggilan video dengan tutor anda. Terdapat pelbagai platform dalam talian yang digunakan untuk tujuan ini, seperti Skype dan Zoom, dan kebanyakannya boleh diakses menggunakan komputer, tablet atau telefon pintar.

Berapakah Kos Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian?

Kos untuk perkhidmatan tunjuk ajar bahasa Cina dalam talian sangat berbeza dan bergantung pada syarikat yang menyediakan perkhidmatan serta kualiti serta pengalaman tutor. Sesetengah tutor mengenakan bayaran serendah beberapa dolar setiap pelajaran, manakala yang lain yang berkelayakan tinggi dan berpengalaman mungkin mengenakan bayaran ratusan dolar setiap pelajaran. Faedah perkhidmatan tunjuk ajar dalam talian ialah anda boleh mencari tutor untuk sebarang bajet.


Bagaimana Kami Memilih Perkhidmatan Tutor Bahasa Cina Dalam Talian Terbaik

Untuk memilih perkhidmatan tunjuk ajar Cina dalam talian yang terbaik, kami melihat pelbagai laman web dan menganalisis aspek seperti jenis perkhidmatan yang disediakan, kelayakan tutor, platform dalam talian yang digunakan untuk menyediakan tunjuk ajar, harga perkhidmatan, sebagai serta ulasan dan penilaian pengguna. Setiap satu daripada perkhidmatan yang kami pilih mempunyai ciri unik yang menjadikannya menonjol. Kami memilih Verbling sebagai yang terbaik secara keseluruhan kerana platform dalam taliannya yang maju dari segi teknologi, kepelbagaian tutor dan julat harga serta alatan pembelajaran lain yang tersedia.

PandaTree menonjol sebagai perkhidmatan yang menyediakan tunjuk ajar bahasa Cina khusus untuk kanak-kanak berumur dua hingga 17 tahun. TutorMing adalah unik kerana ia menggunakan metodologi rendaman, manakala ChineseHour adalah unik kerana menawarkan pelbagai jenis kursus dan pilihan.

Jika anda sedang mencari tutor mampu milik, Preply ialah pilihan yang sangat bagus, dan jika anda mahukan pelbagai pilihan bahasa Cina, Italki adalah pilihan yang bagus. Akhirnya, kami memilih Tutor Mandarin kerana ia mempunyai pelajaran yang menarik dan khusus untuk tujuan yang berbeza.

Ketahui lebih lanjut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *